Lasillinen ”ihovettä” ja tästä se lähtee: ihan ensimmäinen blogi-postaus, jonka tarkoituksena olisi kertoa sinulle, mihin oikein olet eksynyt ja kuka tätä tekstiä kirjoittaa.

Laura Ann sai alkunsa vuonna 2010, kun opiskeluihin liittyvän yrityskurssin aikana päätin laittaa toiminimen vireille. Olin aiemminkin tehnyt tilaustöitä kavereille, mutta halusin tulevaisuutta ajatellen tehdä sitä ihan virallisesti yrityksen kautta. Oppi on ollut hyödyllistä: näin reilun neljän vuoden kokemuksella omat toimintamallit alkavat vihdoin löytyä ja verotushöpinät käydä järkeen.

Nainen firman takana on vuosimallia 1989. Olen koulutukseltani muotoilija (AMK), käsityöihminen ainakin kuudennessa sukupolvessa, kansanperinne- ja euroviisufani, sekä vakiduunissani kaupan myyjä. Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi vallaton husky-bordercollie Luka, jonka näette tunkemassa nokkansa kuviin, joihin se ei kuulu.

Ajatus blogista on kypsynyt mielessä pitkään. Että joo, onhan näitä käsityöblogeja maailma täynnä, onko se sitten vaan itsensä (ja töidensä) esittelyä ja onko nää mun jutut ees kiinnostavia… Ainahan voi surkutella omaa osaamistaan sympaattisten tsemppiviestien toivossa.

Tähän työhön ja yrityksen ylläpitoon nyt vaan liittyy se, että omia tekeleitään on tuotava esille ja niistä on oltava ylpeä. Kesti kauan ennen kuin sisäistin, että kaikki eivät osaa. Ihan niin kuin mulle itselleni on täyttä tuskaa laittaa nätti kampaus ja tyylikäs meikki niin jotkut eivät osaa tehdä kankaasta mekkoa. Ei, vaikka näyttäisi kuvan, antaisi ohjeet ja istuisi vieressä.

Tässä samassa on myös yksi syy, miksi en pelkää ideavarkaita. Totta kai toivon, ettei kuviani levitellä vääriin tarkoituksiin ja että idean lähde mainitaan, jos joku jostain työstäni inspiroituu. Mutta jos joku pystyy kuvan perusteella tekemään täydellisen kopion niin siitä vaan! Osaan töistäni aion jopa tarjota työvaihekuvia ja ohjeita.

Loppuun haluan vielä laittaa pienen gallerian tekemistäni asiakastöistä ja sen myötä esitellä ihan sitä peruspullaa, mitä yritykseni kautta olen pääosin tehnyt. Naisten juhlavaatteiden lisäksi olen tehnyt myös monenlaista arkivaatetta, etenkin erityismitoitusta vaativille naisille. Jossain välissä on tullut puettua pari miestäkin. Sitä kaikkea superkivaa ja erikoista esittelen sitten myöhemmin uusissa postauksissa.

 

Kysyttävää? No tietysti se tärkein, eli mistä näitä voi ostaa. Tämän esittelyn loppuun tuntuu typerältä sanoa, että juuri nyt en ota asiakastöitä vastaan vaan keskityn muihin projekteihin. Sivustolle tulee kuitenkin jossain vaiheessa esittelyyn myös sellaisia vaatteita, jotka ovat myynnissä. Varauksia ensi talven vanhojen tansseille tai kesän 2016 häihin, valmistujaisiin, rippijuhliin yms. voi toki yrittää tehdä. 😉

Tervetuloa lukijaksi, ideavarkaaksi ja toivottavasti jossain vaiheessa myös asiakkaaksi!