Välillä on kiva toteuttaa itseään myös vähän siellä vahvuusalueen ulkopuolella, kovien materiaalien kanssa. Piirtäminen ei ole ehkä mun vahvimpia taitoja, mutta maalauksesta pidän. Tämän projektin olen esitellyt myös Facebookissa, joten siellä sivuani fanittaville tulee nyt tuttua kuvamateriaalia.

Nämä eläinten peppuja esittävät naulakot on hankittu Ikeasta joskus 5–10 vuotta sitten. Silloin sisustustyylini oli ”mahdollisimman paljon kirkkaita värejä”, ja huoneeni seinät oli tapetoitu harmaiksi, jotta saatoin vaihtaa tehosteväriä aina silloin kuin huvitti. Naulakot seurasivat minua opiskelukaupunkiini Turkuun, mutta ihan tarkkaan en muista, minkä asunnon kohdalla väri-innostus sitten päättyi.

DSC_0024

Koska nykyisen asunnon sisustuksesta on keskusteltava myös toisen osapuolen kanssa, meillä on päädytty aika neutraaliin värimaailmaan. Pidämme molemmat luonnonmateriaaleista ja -väreistä ja pääosin meillä onkin käytetty erilaisia harmaan ja ruskean sävyjä. Halusin nämä naulakot jälleen seinälle, mutta pienellä uudistuksella. Siispä askartelukauppaan maaliostoksille!

Käytin Panduron Hobbylack gloss -maaleja, joita Turusta löytyy ainakin Skanssin Sinooperista. Värejä oli viisi: valkoinen, musta, beige, tummanruskea ja punaruskea. Ideoita maalaukseen löytyi netistä sekä tietysti Lukakin vähän auttoi.

Peitin aluksi alkuperäiset värit valkoisella. Pohjamaalia sai vedellä useamman kerroksen, mutta pinnan ei onneksi tarvinnut tulla aivan tasaiseksi, olihan päälle tulossa vielä useampi kerros muita värejä. Sitten kerros kerrokselta ja karva karvalta lisäsin värejä vaaleasta tummaan. Sekoitin uusia sävyjä koko ajan saadakseni todella eläväisen pinnan.

Valmista tuli ja naulakot ruuveilla seinään! Sijoituskohteena oli ex-vierashuone, jonka eläinteemainen maailma on suunniteltu 7.7.2015 syntynyttä asukasta varten. Sama kaveri on syynä tähän pienoiseen päivityskatkokseen, vaikka mukavan rauhallinen tyyppi onkin. 🙂